Perşembe

Nine Streets

Amsterdam'da üç ana kanalın arasına konumlanmış 9 adet mini sokak...Kanallar Heren, Keizers ve PrinsenGracht (hraht olarak okursanız Dutch olayını bitirmiş oluyorsunuz).
Butik mağazaların yanında cok da eski püskü ve 'nasıl da hala burada kalabilmiş bu dükkan acaba?' sorularına insanı yönelten yerler de var.
Hatta site bile yapmışlar, Nine Streets.
Dam meydanının bunaltıcı turist muhabbetinden uzaklaşmak, vitrinlerde hatun yerine ayakkabı, kıyafet, takı toka görmek için fena bir alternatif değil.
Birçok cafe,restaurant vs gibi mideyi memnun etme mekanları da mevcut. Benim simdiye kadar gidip de hakkında yorum yapabileceğim bir kaç yer var. Mokka, oglen bir sandvic, yaninda da kahve-tatli icin sirin. Yanında pancake delilerine uygun minik sirin bir yer de var. 9 tane sokak olunca cok tutamıyorum aklımda isimlerini artık bir zahmet hangi sokakta olduklarına siz bakın :)
Tavsiye edilmis ama henuz gitmedigim, saat 17'den sonra açık Quattro Gatti İtalyan restaurantı dışarıdan pek bir şirin duruyor. Ben ağır takılayım fine dining olsun diyenlere Bussia önerilir. Yalnız yemeğinizin sipariş verdikten 1 saat sonra gelmesi sizi üzmemeli...
Gene bir türlü gitmediğim ama önünden her geçişte gelecegim buraya dedigim Goodies fena görünmüyor cafe olarak.
Peynir alacağım ben ama marketten değil gerçek peynirciden derseniz birkaç adet de Peynirci mevcut :)
Geçerken mutlaka bir kafamı çevirdiğim Mendo pek dizayn bir kitapçı. Ama yanılmıyorsam daha cok Design kitapları var...Creative kitaplar olarak yorumlamışlar kendileri: fashion, architecture, photography, interior vs vs...
Loup'a gittik, piyasa bir yer ama şahane diyemem yemekler için...Yanında Brix gene piyasa yapma, sokak üstü oturma ve people watching için Dutch arkadaşların sıkça ziyaret ettiği bir yer...
Kışın Van Harte (Hartenstraat) pek sıcak geliyordu dekorasyon olarak, hem öğlenleri de açık.
Lust dışarıdan güzel görünüyor ama menü çok zengin değil. Hamburger isterseniz içinin pişmemiş olması olasılığı yüksek. Biz Gos'le mutfağa kadar köfteleri götürüp ay bunları yeniden pişirsek şirinliği yapmıştık!
PS: Pek severdim fotoğraf koymayı ama koya koya limitime yaklaşmışım, o yuzden bu ara boyle sade geçiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder