Perşembe

Ezeeeelden Beri!


Meger bir tek Ezel'imiz eksikmis. Bunca zamandir bosuna inat etmis durmusuz populer dizileri izlemiyogruuz biz ailecek diye.

Herkes bir Ezel izliyor musun diye tutturmus giderken, biz henuz Dizi Nasil Izlenir 1 dersini alirken, Ezel yurumus de gitmis.

Peki neymis bu Ezel? Pek cok Turk insaninin en can alici noktasina basan, haksizlik, ask, intikam vs vs duygular uzerine kurulu ama bence kendini(en azindan 9.bolum itibari ile) izletebilen bir dizi. Lost'u bu kadar sene izlediysek evelallah Ezel'i de izleriz diyorum. Ne eksigimiz var ki Lost'tan? zamanda sekmeler, geri donmeler, ileri gitmeler derken cok da izlenir bir dizi olmus bu da! (biraz da amerikan zimbirtisi dizilerden baymislik da var tabii)
Bunu soylerken henuz 9.bolumde oldugumuzu hatirlatmak isterim, ha ileriki donemde bayarsa bu zincirleme olaylar bilemem.

Simdilik mutluyuz, aksamlari sahanda catlamis iki yumurta misali L koltugumuza yayila yayila izliyoruz Ezelimizi. Sonra ne mi oluyor?

Zaten bu ara uyku sorunlari ile bas eden ben bir de zihni sinir (saga mi yatmaliyim, yok sola degil miydi?, simdi neredeler?, eziyor muyum?, bu pijama dar mi?, duz yatarken uyandim sorun olmus mudur?, saat kaac?, tuvalete gitsem mi?,yoksa uyanmamis gibi mi yapsam?, e hadi kalkayim hooop) sorularim arasinda Ezel kabuslarini da goruyorum...

Aslinda bizim dizilerle hikayemiz cok once basladi ama cook yavas ilerledi. Daha nisanliyken Sex and the City izlemeye baslamis, sonra bir iki yil civarinda dizisiz kalmistik. Sonraki ilk dizimiz gene popularitesi nedeniyle baslarda reddettigimiz ama sonra dayanamayip kendimizi derin kuyulara attigimiz Lost oldu. Biz bazen haftalarca televizyon acmayan bir ciftiz. Hatta bu yuzden bu tasinma seansimizda televizyon aboneligi almamak gibi bir girisimde bulunuyoruz.

Dizilere donersek, Amsterdam'a tasinmamiz ardindan sekteye ugrayan saat 20.00 sonrasi sosyal yasamimizi biraz canlandirmak icin dizilere el attik. Ama oyle kolay olmadi. Dusunun bir dizilerden oldum olasi nefret eden bir kocaniz var, her dizi izleyeni gordugunda sen de miii yaaa yapan, umarim bir gun boyle olmam diyen bir koca.

Ama kader aglarini oruyor. Milano'da cook ic bayici gecen is gunun ardindan paralize halde otel odasina gelen kocaya damardan Hanimin Ciftligi izlettiriliyor. Henuz kendine gelemeyen koca ne oldugunu anlamadan ikinci doz Hanimin Ciftligi veriliyor. Kafasi dagilan koca bir bakmissiniz ucuncu bolumu kendi talep ediyor! Boylelikle elin Italyalarinda bir gece, 3 bolum Hanimin Ciftligi izleyerek geciriliyor. (bu erkege dizi izletme konusunda Murat'tan almis oldugumuz taktiklerin faydasi buyuk tabii ki-onun notlarini da baska bir yaziya eklemek lazim)

Sonrasi malum, 'askim bak ask'i memnu diye de bir dizi var, biliyorum sevmiyorsun boyle fenalik gecirten ask mesk dizilerini ama bir iki bolum izleyelim' diyerek kanina giriliyor ve 50. bolumden bu diziye de baslaniyor.

Koca almis gazi, koca dizi izliyor, bu kacmaz derken bir gun kendisi bir teklif getiriyor, Ezel'i de mi izlesek??? iste diyorum bu benim askim!

O gun bugundur Ezel izliyoruz, meger bir Ezel'imiz eksikmis ezelden beri!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder