Cuma

Westerpark-WestergasTerras ve Espresso Fabriek

Amsterdam'da park denilince hep Vondelpark geliyor akla ama aslinda sehrin kuzeyinde kalan Westerpark da bana kalirsa iyi alternatiflerden biri. Parkin icerisinde eski bir gaz fabrikasi var-Westergasfabriek. Ama oyle cirkin bir endustriyel kalinti degil bu fabrika. Cok hos bicimde kulturel etkinliklere, galerilere, restaurant, cafe ve hatta sinemaya (art house cinema- Het Ketelhuis) ev sahipligi yapan bir komplekse donusturulmus. Gaz fabrikasinin kapanmasinin sebebi ise 1960'larda ulkede dogalgaz kaynaklarinin bulunmus olmasi. Park, bisiklete binmek icin de gayet keyifli. Yalniz haftasonu cimlik alan oldukca kalabalik oluyor.

WestergasTerras ise parkin sakin bir kosesinde, suyun kenarinda bir teras-restaurant. Biz brunch amacli denedik, ama bunun cok da iyi bir fikir olmadigini anladik :) Saat 15.30'a kadar cok basit bir menu var. Bizim "kahvalti" sinifina giren sadece peynirli sandvic oldugu icin butun ogleni sandvicle gecirmek durumunda kaldik. Servis tabii ki yavas, cunku az calisan var.
Parkta bir sonraki gelisimiz icin gozumuze kestirdigimiz yer Espresso Fabriek. Piknik masasi konseptini ozleyen varsa, en iyi yer burasi. 10.00-18.00 arasi aciklarmis haftasonlari-yani kahve-sandvic kahvaltisi icin uygun olabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder